Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul Democrat din Moldova își alege președintele

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
PDM se convoacă, sâmbătă, în cadrul celui de-al 8-lea Congres al formațiunii în cadrul căruia va lua decizii importante pentru viitorul partidului.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova convoacă, pe 24 decembrie, congresul, care va lua decizii importante pentru viitorul formațiunii.

La Congresul al VIII-lea al PDM sunt așteptate peste 1200 de persoane —  membrii partidului delegați din raioane, personalități publice din Republica Moldova, oaspeți de onoare de peste hotare, reprezentanți ai partidelor partenere, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, lideri din societatea civilă.

Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii, la ora 10.00.

Marian Lupu Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Politică
Cine va fi următorul președinte al PDM

Decizia de a convoca Congresul PDM a fost luată la ședința Consiliului politic al PDM, din 10 decembrie. În cadrul acestei ședințe, președintele PDM Marian Lupu a anunțat că își depune mandatul de președinte al formațiunii și că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte al partidului. Marian Lupu a anunțat că rămâne alături de PDM și urmează să se implice în noi proiecte de dezvoltare a partidului. 

Un alt subiect discutat în cadrul Consiliului Politic a fost necesitatea ca PDM să treacă printr-un amplu proces de modernizare politică, astfel încât, la alegerile din 2018, să devină principalul partid din Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0