Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Motivul pentru care Rusia este protejată de orice potențială agresiune

© Sputnik / Ildus GilyazutdinovHypersonic missile
Hypersonic missile - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia este acum mai puternică decât orice potențial agresor, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire a conducerii Ministerului Apărării.

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. În martie, industria de apărare din Rusia a început să testeze noile rachete hipersonice Tsirkon 3M22, care sunt proiectate să fie transportate de nave de război și submarine inteligente, informează Sputnik International.

Producția rachetei este de așteptat să înceapă în 2017. Crucișătorul cu propulsare nucleară Pyotr Veliky va fi primul dotat cu noile rachete hipersonice.

Pe 25 octombrie, Rusia a testat cu succes un focos hipersonic pentru rachete intercontinentale avansate. Vehiculul hipersonic (cunoscut sub numele de cod „Izdelie 4202") a fost lansat în regiunea Orenburg și a ajuns la Kura în Kamceatka.

Este de remarcat faptul că sistemele electronice, echipamentul electronic de bord și sistemul de control al Izdelie 4202 au fost dezvoltate și fabricate în Rusia, ca parte a unui plan de substituire a importurilor industriale pe scară largă.

Anterior, Boris Obnosov, director la Tactical Missiles Corporation, a declarat că Rusia este în proces de dezvoltare a rachetelor hipersonice. În același timp, comandantul Forţelor Ruse de Artilerie şi Rachete, generalul locotenent Mihail Matveevsky, a declarat că Rusia este în curs de dezvoltare a unui nou tip avansat de focoase.

Pe 6 octombrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a precizat că Rusia a folosit cele mai noi rachete hipersonice Kh-101, cu o rază de acţiune de până la 4 500 de km. Ele au fost lansate cu succes în intervenţia militară din Siria.

Un aparat este hipersonic dacă depăşeşte viteza de 4500 km/h. Un vehicul hipersonic nu poate fi propulsat cu un motor cu jet regulat. Acesta necesită utilizarea unui motor statoreactor cu combustie supersonică. Rusia a dezvoltat astfel un nou tip carburant, Detsilin-M, care are o creştere de 20% a capacităţii energetice.

După ce un focos hipersonic atinge viteza pentru care a fost programat, începe să zboare în condiții de temperatură extrem de ridicată. La viteze hipersonice, un vehicul este învăluit într-un nor de plasmă care poate arde antenele, senzorii și dispozitivele de comandă. În astfel de condiții, materialele și tehnologiile cele mai avansate sunt necesare pentru a permite funcționarea sistemelor de control şi atingere a ţintei.

Lansarea rachetelor de croazieră de pe o corabie militară aparținând Federației Ruse - Sputnik Moldova
Rusia
Când va deveni realitate racheta rusească hipersonică

Un focos hipersonic circulă cu viteza Mach 15 (7 kilometri pe secundă), la o altitudine de 100 km. Înainte de a intra în atmosferă densă, efectuează o manevră complicată de penetrare a sistemului inamic antirachetă. Armele hipersonice pot distruge oricare dintre tipurile existente de sisteme anti-rachetă. Specialiştii se aşteaptă ca sistemele de rachete hipersonice vor menține paritatea militară și strategică în deceniile următoare.

Rusia dezvoltă în prezent arme de prevenire a agresiunilor în toate mediile, inclusiv în spaţiu.

Pe 28 octombrie, Anton Siluanov, ministrul de Finanţe, a declarat că, în ciuda dificultăților financiare grave, Rusia va continua modernizarea forțelor sale armate. Anterior, președintele rus Vladimir Putin a stabilit ca obiectiv modernizarea a 79% din armata rusă până în 2020.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0