Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Când va deveni realitate racheta rusească hipersonică

© Photo : Ministerul Apărării al Federației Ruse / Accesați arhiva multimediaLansarea rachetelor de croazieră de pe o corabie militară aparținând Federației Ruse
Lansarea rachetelor de croazieră de pe o corabie militară aparținând Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii și savanții din Rusia muncesc intens la construcția unei rachete supersonice. Proiectul ar putea să devină realitate în viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. Rusia ar putea să dispună de armă supersonică deja la începutul următorului deceniu, a anunțat directorul general al corporației „Sisteme de rachete tactice", Boris Obnosov.

„Cred că la începutul deceniului următor", a fost răspunsul lui Obnosov la întrebarea privind termenii în care Rusia va dispune de arme supersonice.

Potrivit acestuia, dezvoltarea proiectelor supersonice este de natură să dea un impuls benefic tuturor ramurilor științei, inclusiv aerodinamicii, metodelor de calcul, construcției de motoare.

Oficialul a mai anunțat că la ora actuală există o colaborare cu Academia de Știință a Rusiei în privința dezvoltării proiectelor hipersonice.

Potrivit experților militari, rachetele de acest tip pot ajunge la viteze de 5-6 ori mai mari decât viteza sunetului, adică aproximativ 6436 km/h.

 

Fluxul de știri
0