Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bloc locativ din Chișinău riscă să se prăbușească

© Sputnik / Rodion Procabalcon
balcon - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza nepăsării, dar și a lipsei de bani, un bloc locativ din Capitală riscă să se surpe. Iată ce au declarat responsabilii de la Direcția locativ-comunală.

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. Un bloc de locuit de pe strada Sarmizegetusa din municipiul Chișinău riscă să se prăbușească. Pe rețeaua de socializare Facebook a fost publicată o fotografie care arată starea deplorabilă a blocului.

Potrivit arhitectului Sergiu Popovici, cauza principală care a dus la această stare de lucruri este nepăsarea.

Bloc din București care stă să cadă - Sputnik Moldova
Un bloc de locuit riscă să cadă după cutremur

”Este o situație foarte gravă. Deteriorarea peretelui blocului a fost cauzată de faptul că rețeaua de evacuare a apei de la băile aflate în această parte a blocului este uzată. Din cauza umidității, dar în primul rând din cauza nepăsării, s-a ajuns la această stare de lucruri”, a declarat Popovici pentru Sputnik.

Solicitat de Sputnik, specialistul principal al Serviciului public de administrare a Fondului Locativ, Ecaterina Manastirski a declarat că pretura de sector poartă răspunderea pentru starea blocurilor locative.

”Blocul de locuit se află în gestiunea Întreprinderii de Stat ”Inmacom-Didactic”. Blocul nu este în proprietate privată. Nu sunt la curent cu starea în care se află acesta. Pretura de sector este responsabilă de starea blocurilor și trebuie să raporteze primarului neregulile depistate”, a declarat șeful adjunct al Serviciului, Ecaterina Manastirski.

Potrivit surselor Sputnik, persoana care anterior a fost responsabilă de gestionarea blocului, a colectat bani de la locatari, după care a dispărut cu tot cu bani, iar actualul gestionar ar susține că nu are mijloace financiare pentru efectuarea lucrărilor de reparație.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0