Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bloc de locuit riscă să cadă după cutremur

© www.romaniatv.netBloc din București care stă să cadă
Bloc din București care stă să cadă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În urma cutremurului de acum două zile, locatarii unui bloc trăiesc cu spaima că acesta s-ar putea prăbuși în orice moment, structura de rezistență a clădirii fiind grav afectată. După seism au apărut multiple fisuri în pereții clădirii.

CHIȘINĂU, 26 sept — Sputnik. După seismul care a avut loc în România, locatarii unui bloc din orașul București sunt speriați. Ei au acoperit crăpăturile cu polistiren, însă unele dintre acestea s-au transformat în adevărate cratere, scrie ro.sputnik.md, cu referire la presa locală.

Oamenii din bloc sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu iau măsuri, deși inginerii structuriști de la primărie i-au anunțat încă din 2014 că un cutremur de peste 5 grade le-ar putea pune blocul la pământ.

„Problema cea mai mare este că suntem doar 12 familii și de aceea nu ne ia nimeni în seamă. Cei de la primărie spun că nu putem intra pe reabilitare și consolidare pentru că imobilul are doar p+1", a declarat o tânără care locuiește în imobil.

Locatarii și-au angajat un avocat și vor să dea autoritățile în judecată, fiind convinși că lucrările făcute în zonă au afectat structura de rezistenţă a imobilului.

Fluxul de știri
0