Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Belarus pun la cale o mega-afacere cu porumb moldovenesc

© Sputnik / Катерина Совдагари / Accesați arhiva multimediaPorumb, recoltă
Porumb, recoltă - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova și Belarus vor colabora în vederea producerii în comun a semințelor și materialului semincer. Condițiile cooperării au fost stabilite în cadrul unei întrevederi dintre ministrul moldovean al Agriculturii, Eduard Grama, cu reprezentații autorităților din Belarus.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Întreprinderea de Stat „Institutul de Fitotehnie Porumbeni” și „Centrul Științifico-Practic pentru agricultură” din Belarus vor intensifica relațiile de colaborare în domeniul de producere a semințelor și materialului semincer.

porumb fiert - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un deputat din Parlamentul Moldovei: la strâns porumb şi cules de piersici

În cadrul întrevederii, Ministrului Eduard Grama a enunțat principiile de colaborare dintre instituții. Potrivit demnitarului, această cooperare va facilita producerea în comun și furnizarea semințelor de culturi agricole pe piața din Belarus.

Potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cel mai apropiat timp urmează a fi semnat un memorandum interguvernamental, care va oferi garanții părților și va stipula angajamentele și responsabilitățile partenerilor.

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” a introdus trei soiuri de hibrizi de porumb în Registrul de Stat al României, astfel, soiurile date vor fi introduse în catalogul de plante a 28 de ţări din Comunitatea Europeană.

Fluxul de știri
0