Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a anunțat cu ce se va ocupa din 23 decembrie

© Facebook / Dorin GalbenNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Din 23 decembrie 2016, Nicolae Timofti nu va mai fi președinte al Republicii Moldova, ocazie cu care a anunțat cu ce se va ocupa mai departe.

CHIȘINĂU, 22 dec- Sputnik. Astăzi este ultima zi când Nicolae Timofti mai are mandat de președinte al Republicii Moldova. Vineri, 23 decembrie, președintele ales prin vot direct de cetățeni, Igor Dodon, va depune jurământul în fața deputaților și a numeroși oaspeți, astfel intrând în noul mandat care se va încheia la 23 decembrie 2020.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce nu a avut preşedintele Timofti, dar trebuia să aibă

Nicolae Timofti, care astăzi a împlinit 68 de ani, va rămâne după încheierea mandatului cu un birou și o asistentă, dar și cu o mașină permanentă și o echipă de bodyguarzi.

Timofti a anunțat în unul din rarele interviuri pe care le-a dat presei în mandatul său de șef al statului că, după predarea împuternicirilor, se va odihni mai multe luni, după care va decide cu ce să se ocupe mai departe.

Mandatul  lui Nicolae Timofti a expirat la 23 martie 2016, dar a fost prelungit cu încă 9 luni, până la alegerea și învestirea în funcție a unui nou președinte.

Conform Constituţiei, mandatul preşedintelui ţării durează 4 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0