Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scade dramatic numărul studenților în Moldova

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaStudenți, instituții superioare de învățământ
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova
Abonare
Comparativ cu anul de studii 2015-2016, numărul de studenți s-a redus în instituțiile de stat cu 4,8 mii persoane, iar în cele nestatale - cu 2,1 mii de persoane.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. La începutul anului de studii 2016-2017, numărul de studenţi din învățământul superior a constituit 74,7 mii de persoane, cu excepția străinilor. Comparativ cu anul de studii 2015-2016, numărul de studenți s-a redus în instituțiile de stat cu 4,8 mii de persoane, iar în cele nestatale — cu 2,1 mii de persoane.

Ponderea studenților înscriși în învățământul cu frecvență s-a diminuat cu 0,5 puncte procentuale.

Des étudiants - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Jumătate din profesorii din universităţile Moldovei riscă să fie daţi afară

Numărul studenților care își fac studiile în bază de contract în instituțiile de stat s-a diminuat cu 4 mii de persoane față de anul de studii 2015-2016, în special în învăţământul cu frecvenţă – cu 3 mii de persoane. În acelaşi timp, ponderea studenţilor care îşi fac studiile în bază de contract în aceste instituţii este superioară ponderii studenţilor bugetari și constituie 58,3%.

Ca și în anul de studii 2015-2016, se atestă o descreştere esenţială a numărului de studenți înscriși la studii superioare de licenţă – cu 6,2 mii persoane, în special în cazul studenţilor în bază de contract din instituţiile de stat – cu 3,6 mii de persoane.

Reţeaua instituţiilor de învăţământ superior din Moldova este formată din 30 de unităţi, inclusiv 19 instituţii de stat şi 11 – nestatale. Majoritatea instituţiilor de învăţămînt superior îşi au sediul în municipiul Chişinău – 26 şi câte 1 unitate – în municipiile Bălţi şi Comrat, oraşele Cahul şi Taraclia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0