Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În căutare de aventuri. Șapte studenți riscă să ajungă după gratii

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți studenți ai unor instituții de învățământ din municipiul Chișinău sunt cercetați penal pentru escrocherie și falsificare de acte.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Șapte membri ai unui grup infracțional sunt cercetați penal de către ofițerii de urmărire penală ai Departamentului Poliției de Frontieră, pentru escrocherie și falsificare de acte.

Potrivit Poliției, din grupare fac parte studenți ai unor instituții de învățământ superior din capitală. Suspecții estorcau bani prin înșelăciune sub pretextul acordării unor servicii de perfectare a procurilor pentru mijloacele de transport importate din țările membre UE în Republica Moldova, de perfectare a reviziei tehnice și a asigurării auto (Carte Verde).

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune SPIA: polițiști reținuți pentru 72 de ore

Astfel, pentru fiecare document ei cereau de la 50 până la 700 de euro. În urma documentării grupului criminal organizat de către angajații Departamentului Poliției de Frontieră, în colaborare cu Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și a Procuraturii Ștefan-Vodă, la data de 19 și 20 decembrie 2016, au fost efectuate 10 percheziții la domiciliile persoanelor suspectate de comiterea infracțiunii nominalizate. Oamenii legii au depistat probe care dovedesc vinovăția acestora.

Potrivit Poliției, două persoane sunt reținute, iar cinci sunt cercetate în stare de libertate. Dacă se va demonstra vinovăția lor, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 10 ani.

Cei care au avut de suferit de pe urma ilegalităților săvârșite de membrii grupării, sunt rugați să sune la LINIA FIERBINTE (022 259 675).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0