Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune SPIA: polițiști reținuți pentru 72 de ore

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii SPIA în parteneriat cu procurorii anticorupție au deconspirat o schemă corupțională în care erau implicați mai mulți polițiști.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Doi polițiști, un student și un fost angajat al Academiei de poliție “Ștefan cel Mare” a MAI, au fost reținuți miercuri de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție, cu suportul Centrului Național Anticorupție. Aceștia sunt bănuiți de implicare într-o schemă corupțională.

Potrivit oamenilor legii, ei au pretins și primit sume de  bani de la mai multe persoane pentru a facilita angajarea acestora în cadrul Inspectoratului General de Poliție sau admiterea la studii și promovarea studiilor în cadrul Academiei de Poliție, susținând că au influență asupra factorilor de decizie din cadrul acestor instituții.

Ofițerii SPIA în colaborare cu procurorii anticorupție și ofițeri CNA au efectuat 15 percheziții în automobilele, la domiciliile și în birourile de serviciu ale suspecților, din raioanele Briceni, Fălești și din Chișinău. Au fost depistate și ridicate calculatoare, telefoane mobile și alte obiecte relevante.

Potrivit MAI, operațiunea de documentare a durat 6 luni, fiind inițiate 3 cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.

Patru bănuiți au fost reţinuți pentru 72 ore, iar alți doi sunt cercetați în stare de libertate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0