Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbări importante pentru cetățenii Moldovei care primesc pensie în Turcia

© Sputnik / Evghenii Panasencoпенсионер
пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Pensia dobândită de către cetățenii Moldovei în Turcia va fi transferată pe teritoriul țării noastre.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care primesc pensie în Turcia nu vor mai trebui să plece în această țară pentru a ridica prestația. Guvernul a inițiat negocierile cu autoritățile de la Ankara asupra proiectului Aranjamentului Administrativ pentru implementarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia.

Aranjamentul este un tratat de implementare a Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Moldova şi Turcia, ce asigură cu drepturi de securitate socială cetățenii țării noastre care își desfășoară activitatea pe teritoriul Turciei.

Фрукты - Sputnik Moldova
Acordul de comerţ liber cu Turcia: avantaje şi riscuri pentru economia Moldovei

”Beneficiarii nu vor mai trebuie să se deplaseze pe teritoriul celuilalt stat contractant pentru a solicita dreptul la pensii”, a declarat ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

Potrivit ministrului moldovean, prevederile tratatului creează condiții favorabile pentru reîntoarcerea în țară a cetățenilor care au emigrat din Moldova.

Semnarea Acordului și Aranjamentului Administrativ va avea loc în cadrul vizitei oficiale la Chișinău a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, preconizată pentru luna februarie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0