Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce schimbare se va produce în anul 2023 în cariera lui Eduard Harunjen

© Sputnik / Мирослав РотарьЭдуард Харунжен
Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Abonare
Eduard Harunjen a fost ales în funcția de Procuror General în urma unui concurs organizat de Consiliul Superior al Procurorilor.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea deputatului PLDM, Grigore Cobzac, privind controlul constituţionalităţii Decretului Președintelui Republicii Moldova din 8 decembrie „Privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de Procuror General”.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: numirea procurorului general este ilegală

Eduard Harunjen a fost ales în funcția de Procuror General în urma unui concurs organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. În total, la concurs au participat 6 persoane: procurorul șef anticorupție Viorel Morari, procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa, procurorul sectorului Ciocana, Ruslan Cașu, procurorii generali adjuncți Iurie Garaba și Igor Srbinov.

Harunjen a acumulat cele mai multe puncte la ultima etapă a concursului – interviul.

Potrivit noii Legi a procuraturii, Procurorul General este numit în funcție pentru un mandat de 7 ani, fără dreptul de a fi numit din nou în această funcție.Astfel, mandatul lui Eduard Harunjen va expira în anul 2023. După încetarea exercitării mandatului, Procurorul General își poate continua activitatea în orice funcție de procuror vacantă, aleasă de el, fiind numit fără concurs.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0