Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: numirea procurorului general este ilegală

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales Igor Dodon consideră că ”numirea procurorului de către Nicolae Timofti este lipsită de legitimitate și se face în grabă”.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Președintele ales Igor Dodon consideră că președintele actual Nicolae Timofti nu are dreptul să numească noul procuror, iar dacă o va face numirea lui va fi lipsită de legitimitate.

”Mandatul președintelui Timofti a expirat deja, el are acum mai mult un rol de interimar, până la învestirea în funcție a noului președinte. Deci, Timofti nu mai are legitimitatea de a lua decizii de mare importanță politică pentru țară, mai ales dacă aceste decizii nu sunt urgente, nu țin de forță majoră”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, numirea în funcție a procurorului general va fi ilegală și o decizie luată în grabă.

”Să vedem dacă Timofti va avea caracter măcar pe final de mandat și va refuza să participe la acest abuz evident. Se confirmă că din această cauză se tergiversează validarea alegerilor de Curtea Constituțională, ca să nu mă pot opune oficial și real la aceste afaceri politice oligarhice”, a subliniat Dodon.

El a subliniat că, în caz că Timofti îl va numi în funcție, el va depune toate eforturile pentru a schimba persoana numită cu un alt candidat, care va fi ales în baza unui nou concurs public, din afara schemelor oligarhilor de la guvernare.

Anterior, Dodon declara că nu va confirma nici un candidat dintre cei șase care au pretins la funcția de procuror general, inclusiv a lui Harujen.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0