Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: Nicolae Timofti ”a rămas să mai mediteze” și să ia o decizie

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere
Mihai Ghimpu cu Valeriu Munteanu și Iurie Chirinciuc la o petrecere - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu infirmă informația potrivit căreia Nicolae Timofti a refuzat să semneze demisia lui Șalaru și a anunțat cine îi va lua locul.

CHIŞINĂU, 20 dec — Sputnik. Mihai Ghimpu a declarat la un post privat de televiziune ca în locul lui Anatol Șalaru, funcția de Ministru al Apărării urmează să fie ocupată de actualul Ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

"E mai bun, e profesionist, e cunoscut, are școală bună în România, are școală de Apărare. Dacă i-ai dat un loc de muncă, muncește de dimineața până noaptea. Se scoală dimineața așa cum e în armată. Este vorba de Valeriu Munteanu", a declarat Ghimpu.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rezultatele discuției Timofti-Ghimpu: președintele nu acceptă demisia lui Șalaru

Potrivit declarațiilor lui Ghimpu, prim-ministrul este obligat să semneze demisia, iar președintele — decretul, pentru că această funcție i-a fost încredințată de către Partidul Liberal pe care l-a atacat în ultimul timp.

"Partidul i-a încredințat funcția. Și odată ce partidul a pierdut încrederea, primul ministru este obligat să semneze demisia și domnul președinte este obligat să semneze decretul", consideră Ghimpu.

Întrebat de ce a refuzat Nicolae Timofti să semneze decretul, Mihai Ghimpu a declarat că președintele urmează să mai mediteze.

"De unde știți că a refuzat? A rămas să mai mediteze și să ia o decizie", a mai declarat Ghimpu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a avut în prima parte a zilei de luni o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti, cu care a discutat despre demiterea liberalului Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

Conform informațiilor pe care le deține Sputnik din mai multe surse, Timofti a refuzat să accepte demiterea lui Șalaru din funcție, deoarece "vrea să plece cu fața curată din postul de președinte". Până la încheierea mandatului de președinte a lui Nicolae Timofti au mai rămas trei zile. La 23 decembrie începe mandatul președintele Igor Dodon, ales prin vot direct de cetățeni la 13 noiembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0