Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultatele discuției Timofti-Ghimpu: președintele nu acceptă demisia lui Șalaru

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe surse au confirmat pentru Sputnik că Mihai Ghimpu nu l-a convins pe Nicolae Timofti să-l demită pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Potrivit unor surse Sputnik Moldova, președintele Nicolae Timofti nu va accepta și nu va semna decretul cu privire la demiterea liberalului Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a avut în prima parte a zilei de luni o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti, cu care a discutat despre demiterea liberalului Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

Conform informațiilor pe care le deține Sputnik din mai multe surse, Timofti a refuzat să accepte demiterea lui Șalaru din funcție, deoarece ”vrea să plece cu fața curată din postul de președinte”. Până la încheierea mandatului de președinte a lui Nicolae Timofti au mai rămas trei zile. La 23 decembrie începe mandatul președintele Igor Dodon, ales prin vot direct de cetățeni la 13 noiembrie.

Письмо - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A început procesul de demitere a lui Anatol Șalaru

Unul din motivele care stă la baza refuzului lui Timofti de a-l demite pe Șalaru este și simpatia pe care o are  președintele Moldovei față de fostul președinte român Traian Băsescu, un aprig susținător al lui Șalaru, cu care ar urma să înființeze un nou partid de dreapta în Moldova.

Astfel, dacă Timofti nu va accepta demisia lui Șalaru, atunci cererea lui Mihai Ghimpu de a-l demite pe liberal va fi făcută noului președinte al țării, Igor Dodon, care a promis că unul din primele lucruri pe care le va face după învestire va fi demiterea ministrului Apărării Anatol Șalaru.

Sâmbătă, 17 decembrie, Consiliul republican al PL a votat aproape în unanimitate pentru demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL și din alte funcții pe care le deține în aparatul de conducere al formațiunii. Șalaru rămâne deocamdată membru de rând al PL.

Ghimpu insistă însă ca Șalaru să fie demis din funcția de ministru al Apărării în legătură cu pierderea susținerii politice din partea PL. Liderul PL i-a trimis săptămâna trecută o solicitare în acest sens premierului Pavel Filip, iar luni dimineața, demersul din partea premierului a ajuns la Președinție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0