Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Ambasada SUA de la Ankara a fost închisă după asasinarea ambasadorului Rusiei

© Photo : DHASaldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Saldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe al FR califică incidentul drept un act terorist. Comitetul de Anchetă al Rusiei a deschis dosar penal pe articolul „act de terorism internațional”.

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Ambasada SUA de la Ankara va fi închisă marți în contextul a două incidente armate, inclusiv cu moartea ambasadorului rus, a comunicat reprezentanța diplomatică americană pe pagina oficială de pe Twitter.

„Ambasada SUA de la Ankara și consulatele de la Istanbul și Adan sunt închise astăzi și nu vor activa în regim obișnuit", se spune în comunicatul citat de RIA Novosti.

Посол России в Турции Андрей Карлов в галерею в Анкаре - Sputnik Moldova
Ambasadorul FR la Ankara a murit în urma rănilor suportate în atacul armat

Departamentul de Stat a confirmat informația cu privire la focurile de arme care au fost trase lângă ambasada SUA de la Ankara și a adăugat că victime nu sunt, iar infractorul a fost reținut.

Reprezentantul Departamentului Politicii Externe al SUA a comunicat că o persoană care avea în mână un pistol a tras câteva focuri în timpul unui incident produs în preajma intrarării în ambasada SUA de la Ankara. Autoritățile turcești au arestat agresorul și au pornit investigațiile.

Câteva ore înainte de acest incident, în imediata apropiere a ambasadei americane, a avut loc un atentat terorist în care a fost ucis ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov. Administrația lui Barack Obama, președintele ales Donald Trump și actualul secretar de stat John Kerry au condamnat asasinarea ambasadorului Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0