Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul SIS a solicitat revizuirea politicilor de resurse umane

© Photo : sis.mdMihai Balan
Mihai Balan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politicile de resurse umane au fost discutate în cadrul şedinţei Colegiului Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Managementul de selectare, instruire şi promovare a resurselor umane a fost examinat în cadrul şedinţei Colegiului Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova. La reuniune au participat șefii subunităţilor de suport operativ, ai direcţiilor autonome şi teritoriale ale SIS și a fost prezidată de directorul SIS, Mihai Balan.

Unul din subiectele puse în discuție a vizat procesul continuu de dezvoltare personală și profesională a angajaților. Vorbitorii au pus accent pe formarea resurselor umane competitive și performante, apte să anticipeze evoluțiile unui mediu de securitate instabil şi să acţioneze eficient pentru prevenirea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Președenție - Sputnik Moldova
Politică
Moldova va avea o nouă strategie de securitate națională

Balan a subliniat importanţa selectării calitative a candidaţilor pentru angajare şi a procesului de pregătire profesională în cadrul Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate. Șeful SIS a scos în evidență dificultățile în atragerea şi menţinerea personalului în cadrul serviciului, motivarea profesională şi financiară insuficientă.

Directorul SIS a solicitat revizuirea politicilor de resurse umane, care să prevadă repere clare pentru cariera ofiţerului de informaţii şi securitate, eficientizarea sistemului de selecţie şi creşterea atractivităţii muncii în acest domeniu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0