Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A început procesul de demitere a lui Anatol Șalaru

© SputnikПисьмо
Письмо - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalul Mihai Ghimpu i-a solicitat o întrevedere președintelui Nicolae Timofti, înainte de încheierea mandatului acestuia la 23 decembrie.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, are la această oră o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti, cu care discută despre demiterea liberalului Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru.

Sâmbătă, 17 decembrie, Consiliul republican al PL a votat aproape unanim pentru demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL și din alte funcții pe care le deține în aparatul de conducere al formațiunii. Șalaru rămâne deocamdată membru de rând al PL.

Ghimpu insistă însă ca Șalaru să fie demis din funcția de ministru al Apărării în legătură cu pierderea susținerii politice din partea PL. Liderul PL a trimis săptămâna trecută o solicitare în acest sens premierului Pavel Filip.

Ghimpu Şalaru Гимпу Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Scandalul din PL ia amploare. Șalaru i-a cerut lui Ghimpu să demisioneze

”Luni dimineața, la Președinție a ajuns demersul din partea premierului Pavel Filip cu privire la demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării”, a declarat Păduraru.

Consilierul președintelui a precizat că Timofti va lua decizia cu privire la demiterea lui Șalaru în conformitate cu Constituția Republicii Moldova.

Cât privește un posibil candidat ce-l va înlocui pe Șalaru la postul de ministru al Apărării, Păduraru a declarat că această împuternicire o are premierul.

Sputnik scria anterior că drept posibilă candidatură la funcția de ministru al Apărării poate fi liberalul Valeriu Munteanu, care în prezent deține funcția de ministru al Mediului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0