Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După ce a provocat război în PL, Șalaru pledează pentru pace globală

© Sputnik / Мирослав РотарьМинистр обороны Молдовы Анатол Шалару приветствует американских военных на площади в Кишиневе
Министр обороны Молдовы Анатол Шалару приветствует американских военных на площади в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Deși i-a fost retrasă susținerea politică din partea partidului care l-a promovat în funcția de Ministru al Apărării, Anatol Șalaru continuă să își exercite funcția din executiv.

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. La finele acestei săptămâni Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu managerul proiectului GPOI (Iniţiativa Globală pentru Operaţiuni de Menţinere a Păcii), Ann Stieglitz, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Mihai Ghimpu la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu a povestit cum a fost chinuit o noapte întreagă de Șalaru

Potrivit sursei oficiale, cei dopi demnitari au discutat despre continuarea proiectului GPOI. Țara noastră a aderat la acest proiect în 2012.

Totodată, Șalaru a ținut să aducă mulțumiri pentru ajutorul din partea Guvernului SUA oferit în vederea reformării Armatei Naționale a REpublicii Moldova.

„Anatol ȘALARU a menționat faptul că unul dintre obiectivele Armatei Naționale este acela de a participa la misiuni de menținere a păcii, iar GPOI este programul care ne permite o dezvoltare a capabilităţilor de instruire a militarilor pentru astfel de operațiuni", scrie sursa oficială.

Fluxul de știri
0