Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În ajun de Anul Nou, "războiul gazelor" ar putea reîncepe

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului "Gazprom" Aleksandr Miller, dacă Ucraina va sustrage gaz în mod neautorizat, întreprinderea ar putea reduce livrările.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. În cazul în care Ucraina va sustrage gaz în mod neautorizat, "Gazprom" ar putea reduce livrările, acest drept este stipulat în contract, a declarat șeful companiei, Aleksandr Miller.

"În contract este scris clar că, în cazul în care Ucraina va începe sifonarea neautorizată, "Gazprom" are dreptul să reducă livrările în volumul în care s-a făcut aceste sustrageri", a spus Miller, care este citat de RIA Novosti.

Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Expert: Moldova riscă să fie deconectată de la alimentarea cu gaze naturale

"Gazprom" ar putea reduce livrările în mod neproporțional.

"Este prevăzută de asemenea posibilitatea ca, chiar dacă ar fi vorba de un caz singular de sustragere, "Gazprom" să poată întrerupe, subliniez, imediat livrările, așa cum prevede contractul, a spus șeful "Gazprom".

Răspunzând la întrebarea despre probabilitatea unei astfel de derulări a evenimentelor, Miler a răspuns: "Dacă ne referim la acele riscuri care au fost enumerate, sigur, că este posibil".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0