Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bugetul Moldovei pentru 2017, pe placul FMI

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Parlamentul a aprobat proiectul Legii Bugetului pentru anul 2017, ținând cont de condițiile cerute de Fondului Monetar Internațional.

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. În cadrul ședinței de vineri, Parlamentul a aprobat în lectură finală, cu 58 de voturi, proiectul Legii bugetului pentru anul 2017.

Astfel, pentru anul viitor sunt planificate venituri în sumă de aproximativ 32,83 de miliarde de lei, cheltuieli de 36,99 de miliarde de lei. Deficitul bugetar va constitui 4,155 de miliarde de lei. În comparație cu anul trecut, veniturile bugetului pentru anul viitor vor depăși cu 11 la sută indicatorii anului precedent. Acest lucru este legat de creșterea încasărilor din contul impozitelor, taxelor și a granturilor.

Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vom consuma pe datorie. Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului pentru 2017

Anterior, Guvernul a anunțat că mizează pe finanțarea din exterior pentru acoperirea deficitului bugetar, având în vedere creditele oferite de UE, FMI, Banca Mondială, Guvernului României dar și a altor credite acordate pentru proiecte investiționale.

Potrivit proiectului, în bugetul asigurărilor sociale vor ajunge 5,53 de miliarde de lei, iar în fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală — 2,593 de miliarde de lei.

FMI i-a cerut Moldovei să îndeplinească 16 condiții, pe când altor țări le impune 7 >>

Fondul de subvenționare în agricultură va constitui 900 de milioane de lei. Potrivit Legii bugetului de stat care a fost aprobat vineri, în 2017 Moldova va reduce cu 9,9% cheltuielile pentru apărarea națională. Astfel, în aceste scopuri vor fi prevăzute 493,2 milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0