Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vom consuma pe datorie. Guvernul a aprobat proiectul legii bugetului pentru 2017

© Flickr / Shiny Things / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне
Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2017 a fost aprobat cu un deficit de peste 4 miliarde de lei. Guvernul mizează să acopere deficitul bugetar din contul împrumuturilor oferite de partenerii de dezvoltare.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Cabinetul de miniștri a aprobat luni proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017. Astfel, sunt planificate venituri în sumă de aproximativ 32,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile vor fi de 36,9 miliarde de lei. Astfel, deficitul bugetar este de peste 4 miliarde de lei.

Premierul Pavel Filip a îndemnat factorii de decizie la dialog pentru ca Legea bugetului să fie votată până la sfârșitul acestui an.

”Sigur că sunt încă multe probleme care urmează să fie discutate. Dar țin să menționez că este un proiect destul de echilibrat și pornim de la capacitățile financiare pe care le are Republica Moldova. Rog colegii de la Ministerul Finanțelor ca și după aprobarea proiectului de lege să continuați comunicarea cu părțile interesate, astfel încât să asigurăm aprobarea legii până la sfârșitul acestui an”, a declarat Filip.

Guvern - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Când va fi învestit în funcție Igor Dodon

Potrivit ministrului Economiei Octavian Armașu, proiectul bugetului pentru 2017 ”se bazează pe o estimare a creşterii economice de 3 la sută, a exporturilor – de 10 la sută, a importurilor — de 9 la sută”.

Totodată, Guvernul mizează pe finanțarea din exterior pentru ca să poată acoperi deficitul bugetar.

Proiectul legii, bugetul de stat pe anul 2017 urmează să fie supus dezbaterilor și aprobat de Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0