Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lui Ilan Șor i-a fost prelungit arestul la domiciliu

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор 11.10.2016
Илан Шор 11.10.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu pentru omul de afaceri moldovean și primar de Orhei Ilan Șor. Avocații intenționează să atace decizia.

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani din capitală a decis joi să prelungească cu 30 de zile termenul de arest la domiciliu pentru businessmanul moldovean și primar de Orhei Ilan Șor.

"Judecata a satisfăcut demersul procurorului Andrei Băieșu de a prelungi cu încă 30 de zile termenul de arest la domiciliu pentru Ilan Șor", a declarat judecătorul Andrei Neculce, subliniind că termenul de 30 de zile va curge de la 19 decembrie.

Banca de economii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Harunjen: furturile de la BEM au început înainte de Șor

Șor este cercetat în dosarul fraudelor bancare.

Mărturiile acestuia au permis înaintarea învinuirilor de corupție împotriva fostului premier al republicii Vladimir Filat.

Primarul de Orhei a fost reținut la 22 iunie. Din 24 iunie acesta s-a aflat în arest preventiv. Iar la 5 august, Curtea de Apel a decis transferarea lui Șor în arest la domiciliu. Din data respectivă, termen a fost prelungit deja de câteva ori. Dosarul a fost transmis în judecată la 24 august. Prima ședință a instanței a avut loc la 6 septembrie.

Procurorul Andrei Băieșu a declarat pentru presă că la ședința de joi a fost examinat în mod prioritar demersul procurorilor de prelungire a arestului. Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru examinarea mai rapidă a dosarului.

Avocații lui Șor au specificat că nu sunt de acord cu decizia de prelungire a arestului la domiciliu.

În cel mai apropiat timp, aceștia intenționează să atace decizia instanței la Curtea de Apel.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0