Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii cer arestarea vameșilor reținuți în urma perchezițiilor

Abonare
Procurorii insistă ca vameșii reținuți acum două zile pentru suspiciuni de corupere pasivă să fie arestați pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Procurorii solicită ca cei 15 angajați ai Serviciului Vamal, reținuți marți pentru suspiciune de corupere pasivă, să fie plasați în arest pentru 30 de zile. Ședința Judecătoriei sectorului Buiucani al capitalei va avea loc joi.

Marți au fost efectuate 18 percheziții la postul vamal și la domiciliile suspecților. Au fost reținute în total 15 persoane, inclusiv șeful biroului vamal Ungheni și adjunctul acestuia, șeful postului vamal, 9 inspectori și 3 șefi de tură.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a făcut plinul: locuri în izolator nu mai sunt, la vamă nu are cine lucra

Operațiunea a fost desfășurată în cadrul dosarului penal privind corupția la vama Sculeni. Oamenii legii au reușit să documenteze primirea mijloacelor bănești de către angajații postului vamal Sculeni pentru evitarea controalelor și declarării prețului real al mărfurilor trecute peste frontieră.

După reținerea celor 15 angajați al Serviciului Vamal, directorul instituției, Vitalie Vrabie, a cerut ca toți colaboratorii să revină din concedii, pentru a asigura funcționarea optimă a subdiviziunilor de la Ungheni și Sculeni".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0