Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cel puțin 20 de electori republicani ar putea vota împotriva lui Trump

© REUTERS / Jonathan ErnstDonald Trump hugs a U.S. flag as he comes onstage to rally with supporters in Tampa, Florida, U.S. October 24, 2016
Donald Trump hugs a U.S. flag as he comes onstage to rally with supporters in Tampa, Florida, U.S. October 24, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
În jur de 20 de electori republicani sunt dispuși să voteze împotriva alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Profesorul de drept de la Harvard, Larry Lessig afirmă că, la 19 decembrie, 20 de electori republicani ar putea să voteze împotriva președintelui ales, Donald Trump, anunță Politico.

Lessig a participat o perioada în campania electorală și a candidat pentru funcția de președinte al SUA din partea Partidului Democrat. Compania lui, Electors Trust, oferă consultanță juridică electorilor care examinează posibilitatea de a vota împotriva lui Trump.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
Trump se confruntă cu primele probleme

Considerăm că există mai mult de jumătate din electori, ale căror voturi sunt necesare pentru schimbarea rezultatului și care examinează o astfel de posibilitate, afirmă Lessig. Acesta nu a prezentat niciun fel de dovezi, însă a declarat că peste 20 de electori l-au anunțat despre intenția de a vota împotriva lui Trump.

În alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, republicanul Trump a obținut 306 de electori, în timp ce candidatul democrat, Hillary Clinton — 232 electori.

Electorii urmează să confirme rezultatele alegerilor din 19 decembrie. În istoria SUA au mai existat cazuri în care electorii au refuzat să susțină candidatura pentru care au fost delegați să voteze. Conform Constituției americane, votul electorilor este unul suveran, însă în unele state se aplică sancțiuni pentru un vot incorect.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0