Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump se confruntă cu primele probleme

© AP Photo / Charlie NeibergallRepublican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
Abonare
Un delegat din Texas a refuzat să voteze pentru Donald Trump.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Un elector din statul Texas, Chris Suprun, a refuzat să-și dea votul pentru Donald Trump la confirmarea formală a câștigătorului alegerilor prezidențiale din 19 decembrie, comunică RIA Novosti.

Suprun, care e angajat la serviciul de ambulanță, l-a susținut anterior pe Trump, dar acum și-a schimbat părerea despre acesta.

"Sunt aici ca să aleg un președinte, nu un rege", a declarat Suprun, precizând că a primit sute de mesaje electronice și apeluri telefonice cu rugămintea să nu-l voteze pe Trump.

Donald Trump speaks to the crowd during a rally February 8, 2016 in Manchester, NH - Sputnik Moldova
Trump își consolidează victoria. Vezi câte voturi a obținut în Michigan

"Mi s-a spus că dacă-l vom alege pe Donald Trump, el își va schimba caracterul astfel încât să semene cu un președinte. El nu face acest lucru", a spus Suprun.

La alegerile din 8 noiembrie, republicanul Trump a acumulat 306 voturi ale electorilor din partea statelor, față de 232 de voturi acordate pentru Hillary Clinton. La 19 decembrie, electorii trebuie să confirme formal rezultatele alegerilor. Anterior au avut loc cazuri când unii electori votau contrar regulii care spune că toate voturile dintr-un anumit stat îi revin câștigătorului, însă acest lucru niciodată nu a influențat rezultatele alegerilor. Constituția nu împiedică electorii să încalce voința alegătorilor, fără a exista însă și o decizie privind constituționalitatea acestora.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0