Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ora astrală a președintelui: Timofti și-a luat ”Steaua”

© Facebook / Nicolae TimoftiAcordarea Ordinului Național „Steaua României” lui Nicolae Timofti
Acordarea Ordinului Național „Steaua României” lui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean Nicolae Timofti, care a fost decorat recent de către președintele român, Klaus Iohannis, și-a ridicat miercuri distincția, „Steaua României".

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a mers azi la ambasada României de la Chișinău pentru a-și ridica Ordinul Național, „Steaua României" în grad de Colan.

”Орден республики” Тимофти вручал президенту Румынии Клаусу Йоханнису - Sputnik Moldova
Ce au în comun preşedintele actual al României şi cel pe ducă al Moldovei

Serviciul de presă al Președinției precizează că distincția i-a fost înmânată președintelui Timofti de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Timofti a fost decorat cu acest ordin de președintele României, Klaus Iohannis, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova, pentru susținerea parcursului democratic și european al Republicii Moldova".

Dintre persoanele prezente la eveniment serviciul de presă al Președinției de la Chișinău i-a menționat doar pe prima doamnă, Margareta Timofti și pe academicianul Nicolae Dabija.

Potrivit unor comentatori politici, Timofti ar putea rămâne în istoria Republicii Moldova ca un președinte care a oferit cele mai multe rdine și distincții.

Amintim că şi preşedintele nostru l-a decorat anterior pe Klaus Iohannis, acordându-i cea mai înaltă distincţie de stat — „Ordinul Republicii".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0