Noul secretar de stat al SUA, Rex Tillerson, a fost decorat de Vladimir Putin

© AFP 2024 / ERIC PIERMONTThis file photo taken on June 02, 2015, shows Exxon Mobil Chairman and CEO Rex Tillerson addressing the World Gas Conference in Paris
This file photo taken on June 02, 2015, shows Exxon Mobil Chairman and CEO Rex Tillerson addressing the World Gas Conference in Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a anunțat marţi că noul secretar de stat al SUA va fi Rex Tillerson, directorul general al Exxon-Mobil. Presa americană îl caracterizează pe Tillerson drept un prieten al lui Vladimir Putin şi o persoană foarte conservatoare.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Președintele Vladimir Putin l-a decorat în 2013 pe Rex Tillerson cu Ordinul Prieteniei, scrie think-tankul Katehon.

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: sancțiunile Occidentului au fost benefice pentru antreprenori

Marţi, Donald Trump l-a numit pe Rex Tillerson secretar de stat al SUA. Rex Tillerson, directorul general al Exxon-Mobil şi noul secretar de stat al Statelor Unite, este cunoscut pentru abilitățile sale în afacerile internaţionale şi are relaţii foarte bune cu un număr considerabil de şefi de stat din întreaga lume, în special cu Vladimir Putin.

În 2011, Exxon-Mobil a semnat un acord de explorare și extracţie petrolieră în regiunea arctică cu Rosneft, companie a statului rus. Vladimir Putin a estimate atunci că valoarea investiţiei poate să ajungă la 500 de miliarde de dolari.

„Am o relație foarte strânsă cu Putin”, a declarat noul secretar de stat al SUA, care îl cunoaşte pe liderul rus de mai bine de 15 ani.

Wall Street Journal a scris că Rex Tillerson a interacţionat cu Vladimir Putin mai mult decât orice alt american.

Rex Tillerson s-a opus de la bun început sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi a declarat că acestea sunt ineficiente. De asemenea, este singurul om de afaceri din industria combustibililor fosili care susţine taxa pe carbon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0