Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anatol Șalaru ar putea ajunge coleg de pușcărie cu Vlad Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьГимпу Шалару Ghimpu Salaru
Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Abonare
Colegii din PL ai lui Anatol Șalaru sugerează că acesta s-ar face vinovat da implicare în unele tranzacții dubioase pe vremea când conducea Ministerul Transporturilor. În Moldova deja există un caz de condamnare a unui înalt demnitar de stat pentru fapte de corupție. E vorba despre Vlad Filat.

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. În contextul scandalului din Partidul Liberal, iscat în special între Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, continuă să iasă la iveală noi detalii. Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a făcut un nou comentariu pe Facebook, foarte amplu, în care sugerează că actualul ministru al apărării ar fi vulnerabil în fața legii penale, deoarece nu ar fi fost străin de unele tranzacții dubioase care s-au produs pe când conducea Ministerul Transporturilor.

Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Politică
Grav: ministrul Șalaru, acuzat că a propus bani pentru trădarea lui Ghimpu

Ministrul Mediului vorbește despre „episodul (care încă nu a devenit istorie, inclusiv sub aspect penal), în care a fost implicat dumnealui (Anatol Șalaru, red.) în calitate de ministru al transporturilor, când a avut loc o tranzacție dubioasă la CFM cu câteva garnituri de trenuri".

Valeriu Munteanu susține că atunci „partidul, cu riscul de a pierde (și a pierdut mult atunci) din imagine, i-a luat apărarea, ajutându-l să depășească acea situație deloc ușoară pentru dumnealui".

Mai mult, potrivit lui Munteanu, „cel mai mare susținător al domnului Șalaru pe acest subiect a fost, desigur, domnul președinte Mihai Ghimpu, care, atunci când crede în oameni, o face cu dedicație și dăruire".

Societatea ar putea afla cel puțin acum în ce fel de tranzacții dubioase a fost implicat Șalaru, dacă acestea cad sub incidența Codului penal și dacă acest demnitar a prejudiciat bugetul de stat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0