Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC a recunoscut greșelile admise în cadrul alegerilor prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание ЦИК
Заседание ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale a declarat marți în fața jurnaliștilor că CEC a recunoscut greșelile comise în timpul alegerilor prezidențiale, iar Curtea Constituțională a confirmat că acestea nu au influențat rezultatele scrutinului.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Comisia Electorală Centrală intenționează să demareze analiza postelectorală, a declarat Alina Rusu, președintele CEC, după ce a fost făcută publică decizia Curții Constituționale cu privire la validarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care au fost câștigate de Igor Dodon.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a anunțat ce va face după decizia CCM

Rusu a menționat că în raportul final prezentat de CEC au fost indicate toate greșelile. Curtea Constituțională a decis marți că aceste încălcări nu au influențat asupra rezultatelor alegerilor prezidențiale. Acum va urma analiza postelectorală și, evident, vor fi propuse modificări la legislația electorală, a mai spus președintele CEC.

Turul doi al alegeri prezidențiale a avut loc în Moldova la 13 noiembrie. Datele oficiale prezentate de CEC arată că pentru Igor Dodon au votat 834 mii 81 de cetățeni, iar pentru Maia Sandu 766 mii 593 de cetățeni. Igor Dodon a acumulat 52,11 la sută din voturi, iar Maia Sandu 47,89 la sută.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, președintele este ales pe un termen de patru ani și își exercită mandatul din ziua depunerii jurământului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0