Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a anunțat ce va face după decizia CCM

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte al lui Igor Dodon, politicianul a declarat că imediat după învestire va purcede la realizarea promisiunilor electorale. Totodată, noul președinte a promis că anul 2017 va fi substanțial mai bun comparativ cu 2016.

СHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. Igor Dodon a criticat autoritățile Republicii Moldova pentru că, susține el, acestea au tergiversat în mod intenționat validarea de către Curtea Constituțională a mandatului său de președinte.

Într-o postare recentă pe pagina sa de de Facebook, Dodon subliniază că are „suspiciuni că aceste tergiversări s-au făcut în mod intenționat și încă urmează să aflăm cauza lor".

„Dacă mandatul meu ar fi fost validat mai devreme, aș fi putut interveni în unele procese importante cum ar fi deschiderea oficiului NATO, numirea procurorului, așa numita reformă în sistemul de pensionare care a rezultat în majorarea vârstei de pensionare și altele", a scris președintele.

Igor Dodon și Maia Sandu participă la dezbateri electorale la postul național de televiziune Moldova1 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficial: potrivit CEC, Dodon este președintele ales al RM. Câte voturi are Sandu

El și-a exprimat speranța că ceremonia de învestire a sa în funcție va fi organizată cât mai curând și că autoritățile măcar de această dată nu vor tergiversa această ultimă procedură formală.

„Un act legitim a devenit și un act perfect legal. De acum încolo, odată învestit în funcție, mă voi ocupa rând pe rând de înfăptuirea și realizarea promisiunilor mele electorale", a menționat Dodon.

Igor Dodon a devenit președinte în baza rezultatelor turului doi al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat pe 13 noiembrie curent, adică exact acum o lună. El s-a duelat în cel de al doilea tur cu candidatul PAS, prooccidentala Maia Sandu.

Datele oficiale prezentate de CEC arată că pentru Igor Dodon au votat 834 mii 81 de cetățeni, iar pentru Maia Sandu 766 mii 593 de cetățeni. Igor Dodon a acumulat 52,11 la sută din voturi, iar Maia Sandu 47,89 la sută.

Fluxul de știri
0