Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Videoconferință Sputnik: politica migrațională în spațiul post-sovietic

© Sputnik / Александр Поготов / Accesați arhiva multimediaЦентр тестирования трудовых мигрантов в Ростове-на-Дону
Центр тестирования трудовых мигрантов в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, 16 decembrie, ora 10.00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova va avea loc videoconferința Moscova-Baku-Chișinău-Minsk-Tbilisi cu tema: Politica migrațională în spațiul postsovietic.

La 18 decembrie, este marchează Ziua Internațională a Migranților. Fenomenul migrației este unul imprevizibil și impune soluționarea unor sarcini extrem de complicitate, necesitând acțiuni coordonate și colaborare între țări și regiuni. Secolul XXI a deschis noi oportunități, dar a și creat totodată noi probleme, relevând legătura dintre migrație și dezvoltare și scoțând în prim plan migrația pe motive economice (migrația de muncă).

Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova
Sondaj: migranții dezbină societatea europeană

În cei 25 de ani care au trecut de la destrămarea URSS au fost create multe mecanisme de reglementare a proceselor migraționale — atât la nivel de țară, cât și la nivel de organizații integraționale: CSI, Uniunea Economică Euro-Asiatică, Uniunea statală care, din varii motive, nu include țările post-sovietice, de aceea nu există nici un mecanism universal privind migrația, valabil pentru țările care au făcut parte cândva din URSS. Experții vor analiza problemele și tendințele politicii migraționale în spațiul post-sovietic.

Participanți

La Chișinău:

— Olga GAGAUZ, doctor în sociologie, șefa Centrului de Cercetări Demografice din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice al AȘM.

La Moscova:

— Vladimir Voloh, profesor la catedra administrare de stat și tehnologii politice a Institutului administrației de stat al Școlii superioare a administrației de stat, membru al consiliului de experți al Comitetului pentru afaceri CSI al Consiliului Federației.

La Baku:

— Azer ALLAHVERANOV, președintele Consiliului obștesc pe lângă Serviciul migrațional de stat al Azerbaidjanului, conducătorul Asociației pentru susținere umanitară "Haiat".

La Minsk, Tbilisi:

— experți în domeniul proceselor migraționale și mass-media.

Axreditarea:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Tel.: 079900003.

Evenimentul va avea loc la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0