Sondaj: migranții dezbină societatea europeană

© AFP 2024 / Dimitar DilkoffLandkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos
Landkarte Europas auf der griechischen Insel Lesbos - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor sondajului Sputnik.Opinii, majoritatea covârşitoare a locuitorilor chestionați din Franța (68%), Germania (61%) și Marea Britanie (60%) consideră că migranții dezbină societatea, deoarece ei nu tind să asimileze valorile și modul de viață europene.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Răspunzând la întrebarea "sunteți de acord sau nu cu afirmația: imigrația dezbină societatea, deoarece migranții nu tind să asimileze valorile și modul de viață europene", 18% dintre locuitorii Marii Britanii, 28% din Franța și 35% din Germania au răspuns că nu sunt de acord cu această afirmație. O atitudine neutră față de această afirmație au 4% dintre respondenții din Germania, 4% dintre cei din Franța și 22% în Marea Britanie.

Datele au fost obținute în urma unui sondaj realizat de cunoscuta companie de cercetare franceză IFop și de compania britanică Populus, la comanda Agenției de presă și radio Sputnik.

În Marea Britanie sondajul a fost efectuat de compania Populus între 15 și 21 aprilie 2016. În Franța și Germania, sondajul a fost realizat de compania IFop între 14 și 18 aprilie 2016. La sondaj au participat 3042 de respondenți din Germania (989 de persoane), din Franța (1008 persoane) și din Marea Britanie (1045 persoane). Eşantionul reprezintă populația țării pe criterii de gen, vârstă și geografie. Eroarea maximă nu depășește 3,1%, cu probabilitatea de 95%.

© SputnikSondaj: migranții fragmentează societatea europeană
Sondaj: migranții fragmentează societatea europeană - Sputnik Moldova
Sondaj: migranții fragmentează societatea europeană

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia).

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus", Ifop şi Forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de Presă cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Puteţi vedea şi alte studii Sputnik.Opinii>>>

Fluxul de știri
0