Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentru cine au votat moldovenii la parlamentarele din România

© Sputnik / Мирослав РотарьПосольство Румынии в Молдове
Посольство Румынии в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ o treime dintre alegătorii din străinătate care au votat în cadrul alegerilor parlamentare din România, au fost din Republica Moldova. Iată cui au oferit voturile cetățenii români din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 dec  - Sputnik. Conform ultimelor date oferite de Biroul Electoral Central din România, în Republica Moldova au votat 30.645 de alegători dintre cei peste 106 mii de alegători care au votat în străinătate.

Potrivit BEC, alegătorii din Republica Moldova au fost cei mai activi în această campanie, exprimându-și votul pentru deputații din Cameră și Senat.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Hurduzeu: interesul mafiot va prevala asupra celui național

În Republica Moldova, cetățenii au votat preponderent pentru trei formațiuni politice. Este vorba de PMP, PNL și PSD.

Potrivit rezultatelor preliminare, după prelucrarea datelor din 21 de secții de vot din Republica Moldova, cele mai multe voturi pentru Camera Deputaților au fost acumulate de partidul condus de Traian Băsescu — PMP — 8912 voturi. Pe locul doi se poziționează PNL cu 2515 voturi și PSD cu 1792 de voturi.

În străinătate au fost deschise 417 secții de votare în peste 90 de țări, iar în Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de votare, în 24 de localități.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0