Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După alegerile din România, Dorin Chirtoacă a dispărut

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии
ședința primăriei заседание примэрии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Nu știm exact dacă dispariția lui Chirtoacă se explică prin eșecul formațiunii lui Băsescu la alegerile parlamentare din România, însă unii înclină să vadă o legătură între aceste două fapte.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a lipsit iarăși de la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău. Iar ședința a fost moderată din nou de către viceprimarul Nistor Grozavu.

”Primarul m-a rugat să moderez ședința operativă de astăzi. Dumnealui este pe loc, în oraș. Mai târziu cred că va fi și el pe aici”, a declarat Grozavu, fără a anunța cauza absenței edilului.

Посольство Румынии в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Pentru cine au votat moldovenii la parlamentarele din România

Nu este prima dată când primarul decide că nu este neapărat să participe la ședința serviciilor primăriei.

Totodată, în România au avut loc în ajun alegeri parlamentare. Cetățenii români au votat masiv pentru Partidul Social Democrat, în timp ce partidul condus de fostul președinte Traian Băsescu — PMP, abia de a reușit să acceadă în Parlament.

Băsescu, care se bucură de simpatia grupurilor care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România, nu-și ascundea simpatia față de liberalul Dorin Chirtoacă.

Nu știm dacă are sau nu legătură lipsa de la ședință a primarului cu eșecul suferit de PMP-ul lui Băsescu în România, însă cei care urmăresc îndeaproape evenimentele din regiune nu au putut exclude o posibilă legătură între aceste două momente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0