Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluiri care confirmă adevăratul motiv al discordiei dintre Șalaru și Ghimpu

© Sputnik / Мирослав РотарьАнатолий Шалару
Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
În presă au apărut mai multe documente care ar demonstra adevărata cauză a răcirii relațiilor dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru.

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Recent, Sputnik Moldova a scris despre conflictul dintre Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru, președintele și prim-vicepreședintele Partidului Liberal, care s-ar fi certat din cauza că ultimul nu „a aranjat" un tender pentru construcția locuințelor sociale pentru militarii Armatei Naționale în favoarea firmei de construcții condusă de un alt liberal, deputatul Iurie Dârda.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Banii au stat la baza conflictului dintre Ghimpu și Șalaru

Portalul bani.md a intrat în posesia unor documente care confirmă cele relatate de noi anterior.

Potrivit sursei citate, analiza operațională a CNA a arătat că în spatele mai multor companii participante la licitație ar sta Iurie Dârda, iar conflictul de interese ar putea apărea deoarece Anatol Șalaru și Iurie Dârda fac parte din același partid politic. Scrisoarea a fost expediată de CNA în luna iunie a anului curent.

© Photo : bani.mdDOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru
DOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru - Sputnik Moldova
DOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru

Câteva luni mai târziu, pe data de 17 octombrie, ministrului Șalaru îi este adresată o nouă scrisoare. Deja din partea Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului, în care se vorbește despre un posibil conflict de interese la selectarea agentului economic ce urmează să presteze servicii de construcție a blocului locativ de pe strada Nicolae Testimițanu.

© Photo : bani.mdDOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru
DOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru - Sputnik Moldova
DOCUMENTELE ce demonstrează motivul răcirii relației Ghimpu-Șalaru

Unele instituții media de la Chișinău deja au anunțat, cu referire la surse din cadrul PL, că Biroul Politic al PL i-ar fi retras susținerea Ministrului Apărării Anatol Șalaru.

Potrivit surselor Sputnik, la 17 decembrie urmează să fie convocată ședința Consiliului politic al PL la care va fi pusă în discuție demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL și din cea de ministru al Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0