Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va fi viitorul premier al României

© SputnikPalatul Parlamentului din București, România
Palatul Parlamentului din București, România - Sputnik Moldova
Abonare
După alegerile prezidențiale de duminică, marele mister este legat de numele viitorului prim-ministru al României.

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. După victoria categorică obținută la alegerile de duminică, PSD este partidul care, cel mai probabil, va propune candidatul pentru funcția de premier. Partidul condus de Liviu Dragnea are deja asigurată în acest sens susținerea ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu.

Misterul este legat însă de numele viitorului premier. Cotidianul britanic Financial Times vehiculează trei nume printre posibilele propuneri de premier în România, potrivit digi24.

Ovidiu Hurduzeu - Sputnik Moldova
Hurduzeu: interesul mafiot va prevala asupra celui național

Astfel, în opinia cotidianului financiar, printre candidații cei mari "probabili" pentru postul de premier ar fi vicepremierul Vasile Dîncu, Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis s-ar putea împotrivi nominalizării lui Dragnea sau a lui Ponta.

Iohannis a declarat anterior că nu va "desemna o persoană care e urmărită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate", indiferent de la cine va veni propunerea.

Financial Times amintește că Victor Ponta este pus sub acuzare, în timp ce Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală în aprilie.

După centralizarea a peste 95% din voturi, PSD a obținut la Camera Deputaților 45,31 % din sufragii, PNL — 19,95 %, USR — 8,92 %. La Senat PSD a acumulat 45,43 %, PNL — 20, 32 %, USR — 8,97 %.

Rezultatele au fost înregistrate pe fundalul unei prezențe reduse la urnele de vot — sub 40 la sută.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0