Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evgheni Şevciuk și Vadim Crasnoselski favoriții cursei prezidențiale din RMN

Abonare
Locuitorii din autoproclamata regiune transnistreană sunt chemați la urnele de vot pentru a-și alege președintele. În cursa electorală au fost înscriși şase candidaţi.

CHIŞINĂU, 11 dec — Sputnik. În istoria autoproclamatei regiunii transnistrene, asemenea alegeri au loc pentru a șasea oară. În cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldovenești Nistrene (RMN) s-au înscris șase candidaţi, însă candidații cu cele mai mari șanse sunt consideraţi Evgheni Şevciuk, actualul preşedinte al regiunii, şi Vadim Crasnoselski, care şi-a suspendat calitatea de preşedinte al Sovietului Suprem pentru a participa la alegeri. 

Parlament - Sputnik Moldova
Românii îşi aleg parlamentarii. Primele detalii

Preşedinte al Transnistriei poate fi ales orice cetățean cu drept de vot, care a împlinit vârsta de 35 de ani și care are cetăţenia transnistreană de cel puţin 10 ani şi locuieşte permanent pe teritoriul autoproclamatei Republici. 

Mandatul de preşedinte are o durată de cinci ani, iar aceeași persoană nu poate ocupa funcția mai mult de două mandate.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din regiune, în listele electorale au fost incluși 418 mii de alegători. Au fost deschise 260 de secţii de votare, care vor fi deschise între orele 7.00-20.00. Buletinul de vot conţine rubrica "împotriva tuturor".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0