Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Românii îşi aleg parlamentarii. Primele detalii

© SputnikParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Românii din străinătate au în acest an un număr record de secţii de votare. Vor fi deschise cu 111 secţii de votare mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. În România, secţiile de votare s-au deschis duminică dimineaţă la ora 7:00 şi se vor închide seara, la ora 21:00. În acest an, peste 18,2 milioane de români sunt aşteptaţi la urnele de vot pentru ca să-și aleagă reprezentanții în Parlament. Peste 10.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică în timpul alegerilor în cele 5.529 de secţii din 3.017 de locaţii, transmite Sputniknews.ro.

Potrivit sursei citate, doar 8.889 de cetăţeni români s-au înscris în Registrul Electoral Central pentru a vota prin corespondenţă la alegerile din acest an.

În acest an, diaspora va avea cele mai multe secţii de votare. În străinătate au fost deschise 417 secții, 111 mai multe decât la alegerile parlamentare din anul 2012 și cu 123 mai multe decât la scrutinul pentru alegerile prezidențiale din 2014.

În italia vor fi cele mai multe secţii de votare — 73. În Spania vor fi deschise 53 de secții. În Republica Moldova — 35, în SUA — 31, în Marea Britanie — 21, iar în Franţa şi Germania 16 și respectiv 15 secţii de votare. De această dată a fost majorat numărul secţiilor de la Chişinău, Londra, Paris, Roma, Madrid şi Bruxelles.

În diaspora au fost trimise aproximativ două milioane de buletine de vot.

Românii vor alege, prin votul de duminică, un număr de 464 de parlamentari, dintre care 328 de deputați și 136 de senatori.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0