Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele date exit-poll: Vot masiv pentru PSD

© AFP 2024 / ANDREI PUNGOVSCHIVictor Ponta și Liviu Dragnea
Victor Ponta și Liviu Dragnea - Sputnik Moldova
Abonare
În România astăzi au loc alegeri parlamentare. Potrivit datelor exit-poll, deocamdată, o predominare solidă a votului în favoarea Partidului Social Democrat (PSD).

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. PSD obține o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare din România, potrivit primelor date ale exit-poll-ului realizat de Curs-Avangarde, realizat la comanda PSnews.ro, în parteneriat cu Antena3, transmite Sputniknews.ro.

Parlament - Sputnik Moldova
Românii îşi aleg parlamentarii. Primele detalii

Astfel, conform datelor prezentate la ora 11:30, pentru PSD au votat 54 la sută, pentru PNL — 18 la sută, ALDE — 6 la sută, PMP — 6 la sută, UDMR — 6 la sută, USR — 5 la sută, PRU — 3 la sută, altul — 2 la sută.

Sursa citată precizează că e vorba de un rezultat preliminar, care se va schimba pe parcursul zilei. La primele ore, a ieșit la vot electoratul de stânga, ceea ce presupune o predominare a alegătorilor din mediul rural și grupurile cu vârste înaintate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0