Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Membri ai grupării Bulgaru, reținuți pentru șantaj

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСотрудник правоохранительных органов производит арест
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației de Judo din Moldova, un sportiv de performanță și un fost angajat al Poliției, care fac parte din gruparea condusă de Grigore Caramalac, au estorcat 200.000 dolari de la un cetățean moldovean

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Trei persoane cu vârste cuprinse între 32 și 51 de ani au fost ofițerii Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acestea sunt suspectate de comiterea infracțiunii de șantaj și estorcare a 13 milioane de ruble rusești, echivalentul a 200.000 dolari.

Potrivit oamenilor legii, victima este un cetățean al Republicii Moldova care activa în calitate de întreprinzător în orașul Moscova, Federația Rusă. În vara acestui an, acesta a început să fie șantajată de membrii grupării criminale, cerându-i-se să întoarcă o datorie inexistentă în valoare de 200.000 dolari SUA. Victima a fost amenințată repetat cu răfuială fizică, inclusiv față demembrii familiei sale.

În urma investigațiilor s-a stabilit că persoanele reținute sunt membri ai organizației criminale condusă de Grigore Caramalac, alias „Bulgaru". Acestea s-au dovedit a fi Președintele Federației de Judo din Moldova, un sportiv de performanță și un fost angajat al Poliției.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi deținuți se ocupau cu șantajul chiar din celula închisorii

Direcției Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au constatat că banii de la întreprinzător au fost estorcați de membrii grupării criminale anterior menționate. Totodată, a fost stabilit faptul că aceștia supravegheau întreaga activitatea întreprinzătorului, fiind urmărite, analizate și controlate toate tranzacțiile economice desfășurate de acesta atât pe teritoriul țării cât și în afara acesteia.

Persoanele reținute sunt suspectate de săvârșirea și altor infracțiuni deosebit de grave.

Pe cazul dat, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat o cauză penală. Persoanele culpabile riscă pedeapsa cu închisoare de la 13 la 15 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0