Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi deținuți se ocupau cu șantajul chiar din celula închisorii

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Doi deținuți condamnați pentru furt și violență în familie se ocupau cu șantajul, în timp ce se aflau în celula unui penitenciar din Chișinău.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Doi deținuți au șantajat o femeie din Chişinău și pe fiica acesteia, chiar din celula unui penitenciar din capitală.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției al MAI al RM, pușcăriașii care își ispășeau pedeapsa pentru furt și violență în familie au făcut cunoștință în decembrie anul trecut, prin intermediul unei rețele de socializare (folosindu-se de telefonul mobil) cu o femeie de 36 de ani. În procesul comunicării, bărbații au obținut fotografii ale acesteia cu un caracter intim. Ulterior, răufăcătorii au început să o șantajeze, cerând-i 200 de euro. În caz contrar, ei o amenințau că vor expedia acele poze prietenilor victimei, dar și altor utilizatori ai internetului.

poliţia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Au călcat strâmb în mod repetat și acum riscă ani grei de pușcărie

Ancheta a stabilit de asemenea că deținuții o șantajau și pe fiica victimei. În cele din urmă, complicele celor doi — o femeie — a fost prins în flagrant delict într-un centru comercial, în momentul în care primea de la fiica victimei suma indicată.

În prezent femeia-complice se află în arest la domiciliu. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal pe art. 189, p.2 CP RM. Inculpații riscă de la 5 la 7 ani de închisoare și o amendă de 10 — 20 de mii de lei.

Poliția nu exclude faptul că ar mai putea exista și alte victime ale acestui grup care practica șantajul din închisoare.

Fluxul de știri
0