SUA nu au făcut față rolului de lider mondial după dezmembrarea URSS

© Sputnik / В. КивринФлаги стран СССР. Архивное фото
Флаги стран СССР. Архивное фото - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, doar 24% dintre germani, 35% dintre francezi și 42% dintre italieni au răspuns că "SUA au făcut față rolului de lider mondial după destrămarea URSS".

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Conform datelor sondajului Sputnik.Opinii, majoritatea cetățenilor Germaniei (69%), Franței (55%) și Italiei(51%) consideră că SUA nu au făcut față rolului de lider mondial, rămânând singura supraputere după destrămarea URSS în 1991. Sondajul a fost realizat de compania Ifop pentru Agenția de Presă și Radio Sputnik.

Танцевальноая сюита Дружба народов на торжественной церемонии открытия XXII Олимпийский игр в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Legea atracţiei: moldovenii ar vrea să ajungă iarăşi în URSS

La întrebarea „A făcut față SUA rolului de lider mondial după dezmembrarea URSS?", doar 24% dintre cetățenii germani, 35% dintre cei francezi și 42% dintre italieni au răspuns că SUA a făcut față acestui rol. Nu au știut ce să răspundă la această întrebare 10% dintre respondenții francezi și câte 7% dintre cei germani și italieni.

La 8 decembrie 1991 a fost semnat acordul de la Belovejskaia Pușcia cu privire la lichidarea URSS și crearea Comunității Statelor Independente (CSI). În acea zi, la Viscul (reședința guvernului belarus de la Belovejskaia Pușcia), conducătorii Republicii Belarus, Federației Ruse și Ucrainei au semnat acordul de formare a CSI.

Sondajul a fost realizat de cea mai veche Companie din Franța care se ocupă de cercetarea opiniei publice, Ifop, în iulie 2016. La sondaj au participat 3006 respondenți cu vârsta de peste 18 ani din Franța, Germania și Italia. Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare pe țară constituie +/- 3,1% cu o probabilitate de încredere de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia).

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop și forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0