Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experții moldoveni despre rolul SUA în lume

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimedia70-я сессия Генеральной Ассамблеи ООН
70-я сессия Генеральной Ассамблеи ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, la Centrul de presă Sputnik Moldova au fost discutate datele sondajului Sputnik.Opinii care au relevat că majoritatea cetățenilor din cele mai importante țări UE consideră că SUA nu au făcut față rolului de lider mondial.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Conform datelor sondajului Sputnik.Opinii, majoritatea cetățenilor Germaniei (69%), Franței (55%) și Italiei(51%) consideră că SUA nu au făcut față rolului de lider mondial, rămânând singura supraputere după destrămarea URSS în 1991. Sondajul a fost realizat de compania Ifop pentru Agenția de Presă și Radio Sputnik.

Флаги стран СССР. Архивное фото - Sputnik Moldova
SUA nu au făcut față rolului de lider mondial după dezmembrarea URSS

La evenimentul care a avut loc la Centrul de presă Sputnik Moldova a participat politologul Nikolae Țveatkov, colaborator științific superior al AȘ a Moldovei.

La 8 decembrie 1991 a fost semnat acordul de la Belovejskaia Pușcia cu privire la lichidarea URSS și crearea Comunității Statelor Independente (CSI). În acea zi, la Viscul (reședința guvernului belarus de la Belovejskaia Pușcia), conducătorii Republicii Belarus, Federației Ruse și Ucrainei au semnat acordul de formare a CSI.

Sondajul a fost realizat de cea mai veche Companie din Franța care se ocupă de cercetarea opiniei publice, Ifop, în iulie 2016. La sondaj au participat 3006 respondenți cu vârsta de peste 18 ani din Franța, Germania și Italia. Eșantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă și geografie. Marja de eroare pe țară constituie +/- 3,1% cu o probabilitate de încredere de 95%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0