Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți deținători legali de arme sunt în Moldova

© Sputnik / Rodion Procapistol
pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au comunicat câți cetățeni ai Moldovei dețin arme în bază legală.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Peste 53 de mii de persoane fizice și juridice din Moldova sunt deținători legali de arme, a comunicat joi Inspectoratul General al Poliției.

Une arme - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova vor fi introduse pedepse penale pentru deţinerea ilegală a armelor

Totodată, potrivit departamentului, este vorba atât de o singură armă, cât și de mai multe. Astfel, în medie 15 persoane dintr-o mie dețin arme, fapt care este reflectat în documente.

Anterior, organele de drept au propus înăsprirea pedepsei pentru deținerea ilegală a armelor. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pânzari, regulile de păstrare a armelor trebuie înăsprite în așa mod încât deținătorii acestora să fie trași la răspundere penală în cazul în care nu au permisiune de portarmă, inclusiv pentru cea pneumatică.

La începutul lunii noiembrie, Inspectoratul General al Poliției a lansat campania "Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură" al cărei scop este informarea populației despre necesitatea predării benevole la poliţie a armelor şi a muniţiilor deţinute ilegal și despre circumstanțe în care aplicarea armei este îndreptățită.

Campanie va dura până la mijlocul lunii decembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0