Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova vor fi introduse pedepse penale pentru deţinerea ilegală a armelor

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaUne arme
Une arme - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova se alătură regiunii în efortul de a sensibiliza publicul despre pericolul deținerii ilegale a armelor de foc.

CHIŞINĂU, 2 noi – Sputnik. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a lansat, miercuri, campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură”.

Scopul acestei acţiuni este de a ajuta forțele de ordine din Republica Moldova să crească nivelul de conștientizare a necesității de înregistrare a armelor de foc, de predare a armelor de foc deținute ilegal și să reducă cererea și utilizarea incorectă a armelor de către cetățeni.

„Am propus să fie modificată legislaţia cu privire la păstrarea armelor, prin care se preconizează înăsprirea regulilor, astfel încât posesorii de armă lisă vor fi pedepsiţi penal în cazul în care nu vor avea autorizare şi sancţiunile în cazul păstrării ilegale a armelor pneumatice”, a declarat şeful IGP, Alexandru Pânzari.

Inspectoratul General al Poliţiei a atenţionat cetăţenii să conştientizeze necesitatea predării benevole la poliţie a armelor şi muniţiilor deţinute ilegal.

„Dacă cunoaşteţi despre locul aflării sau aţi depistat obuze, proiectile, cartuşe, arme, grenade, focoase de grenade, alte dispozitive cu destinaţie militară, precum şi mijloace explozive să întreprindeţi imediat măsuri pentru a exclude accesul altor persoane, în special a copiilor şi să anunţaţi poliţia”, a declarat Pânzari.

Оружие - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Al doilea caz de vânzare de armament, depistat săptămâna aceasta de SIS

Prezent la eveniment, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că această campanie are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a pericolului asociat armamentului ușor și armelor de calibru mic.

Coordonatoarea rezidentă ONU și reprezentanta permanentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva, a menţionat că această campanie nu doar va consolida securitatea națională și regională, ci și va scoate în evidență contribuția Republicii Moldova la eforturile globale de neproliferare și va contribui la instaurarea păcii și stabilității.

“Republica Moldova se alătură regiunii în efortul de a sensibiliza publicul despre pericolul deținerii ilegale a armelor de foc”, a declarat Gercheva.

Campania este sprijinită financiar de Uniunea Europeană şi se va desfășura din 2 noiembrie și până la mijlocul lunii decembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0