Cât a cheltuit Obama pentru odihnă în timpul mandatului său

© Flickr / Embajada de Estados Unidos en BoliviaСемья президента США Барака Обамы
Семья президента США Барака Обамы - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația „Judicial Watch”, care a obținut accesul la documentele Serviciului Secret al SUA referitoare la cheltuielile familiei prezidențiale, a prezentat un raport detaliat despre modul în care și-a petrecut timpul membrii acesteia.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. În cei opt ani în care a deținut funcția de președinte al SUA, Barack Obama a cheltuit pentru odihna și călătoriile familiei sale peste 85 de milioane de dolari, comunică RIA Novosti cu referire la organizația „Judicial Watch", care a obținut accesul la documentele Serviciului Secret al SUA referitoare la cheltuielile familiei prezidențiale.

În medie, familia Obama a cheltuit circa 10 milioane de dolari anual. Suma respectivă acoperea cheltuielile care țineau inclusiv de securitate, zboruri și demenajări, precum și arendarea automobilului și a camerelor de hotel pentru personal și colaboratorii Serviciului Secret al SUA.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Moldova
Trump nu va putea intra în Casa Albă timp de un an

Dar această sumă nu este completă. Familia președintelui sărbătorește de obicei Revelionul în Hawai, iar acest an nu va fi o excepție.

Organizația „Judicial Watch" a prezentat un raport detaliat despre modul în care și-a petrecut timpul familia Obama pe insulele Hawai în anul 2015, constatând că odihna a costat 4,8 milioane de dolari.

Obama își va depune mandatul la 20 ianuarie 2017, fiind succedat de președintele nou-ales în noiembrie, Donald Trump.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0