Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump nu va putea intra în Casa Albă timp de un an

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Timp de un an de la preluarea oficială a mandatului de președinte al SUA, Donald Trump nu va avea acces în Casa Albă de la Washington. Acestuia îi va fi rezervat un cabinet în apropierea reședinței prezidențiale.

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik. Karl Rove, fostul consilier politic principal al ex-președintelui SUA, Geoge W. Bush junior, consideră că Donald Trump nu va putea utiliza cabinetul oval (cabinetul de lucru al președintelui SUA) în primul an al mandatului său din cauza că sistemului de securitate va trebui reînnoit, transmite RIA Novosti, cu referire la publicația New York Post.

„Din câte înțeleg, în primul an al mandatului, președintele Trump nu va avea acces în Cabinetul Oval", citează publicația o declarație făcută de Rove la postul de televiziune Fox News.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Trump are un plan de luptă împotriva terorismului

Actualul președinte al SUA, Barack Obama, ar fi putut, în opinia lui Rove, să renunțe la reînnoirea sistemului de securitate în cabinetul oval până la sfârșitul mandatului, iar noul șef al statului va fi nevoit să lucreze în oficiul administrativ al lui Eisenhower, care se află în apropiere de Casa Albă.

„Presupun că mai mult de un an Trump va folosi fostul cabinetul de lucru al lui Richard Nixon", a declarat Rove. Potrivit publicației, anume în această clădire au avut loc interceptările legate de „afacerea Watergate”.

„Afacerea Watergate" a provocat un scandal în anul 1972, când în hotelul Watergate a fost reținut un grup de persoane cu dispozitive de interceptare. În urma anchetei au ieșit la iveală numeroase abuzuri ale administrației prezidențiale, care au condus la demisia din funcția a șefului statului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0