UNESCO va monitoriza rezoluția Parlamentului European

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaЛоготип международного информационного бренда "Спутник"
Логотип международного информационного бренда Спутник - Sputnik Moldova
Abonare
UNESCO a asigurat Agenția Sputnik că va "apăra drepturile mass-media la colectarea și libera difuzare a informației" și "va continua să monitorizeze atent situația" în contextul rezoluției adoptate de Parlamentul European la 23 noiembrie.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. La solicitarea Agenției de presă și radio Sputnik, Subcomisia Comunicare și Informare UNESCO a expediat o scrisoare prin care informează că va "apăra drepturile mass-media la colectarea și libera difuzare a informației" și "va continua să monitorizeze atent situația" în contextul rezoluției adoptate de Parlamentul European la 23 noiembrie.

Totodată, UNESCO a asigurat Agenția Sputnik că "din momentul înființării sale, organizația pledează pentru promovarea normelor juridice internaționale, care au menirea să asigure dreptul… de a căuta, de a primi și de a difuza informații și idei, indiferent de frontiere și de metode de comunicare".

Президент РФ В. Путин ответил на вопросы журналистов - Sputnik Moldova
Rusia
Putin despre rezoluția UE: vreau să felicit jurnaliștii de la Sputnik și RT

Agenția a primit o scrisoare semnată de vicedirectorul pentru Comunicare și Informare al UNESCO, Frank La Rue, după adoptarea de către Parlamentul European a rezoluției „Comunicarea strategică a UE pentru contracararea propagandei părților terțe împotriva sa"

Documentul urmărește restricționarea libertății de exprimare în Uniunea Europeană și, în esență, împiedică activitatea unor reprezentanți ai mass-media cum ar fi RT și Sputnik.

Anterior, Agenția a primit mesaje de susținere di partea președintelui Federației Internaționale a Jurnaliștilor, Philippe Leroux și a secretarului general al Federației Europene a Jurnaliștilor, Ricardo Gutierrez, care au criticat dur rezoluția adoptată.

"UNESCO va utiliza în continuare toate căile posibile pentru a apăra drepturile mass-media la libera colectarea și difuzare a informațiilor și opiniilor, și va sprijini jurnaliștii care respect principiile deontologiei profesionale și înalte standarde profesionale. Vă mulțumesc că ați acordat atenție acestei probleme (adoptarea rezoluției). Puteți fi siguri că UNESCO va continua să monitorizeze îndeaproape situația ", se arată în textul scrisorii.

Журналисты на фоне экрана с логотипом агентства Sputnik в пресс-центре Восточного экономического форума - Sputnik Moldova
Politică
Sputnik îndeamnă UE să nu admită cenzura de stat

Rezoluția „Comunicarea strategică a UE pentru contracararea propagandei părților terțe împotriva sa", a fost adoptată de Parlamentul European la data de 23 noiembrie. Ulterior, Agenția de Presă și Radio Sputnik a îndemnat organizațiile europene și americane, care se pronunță în favoarea libertății mediilor de informare, să ia atitudine pentru a preveni consecințele rezoluției.   Organizațiilor internaționale, inclusiv Organizația Națiunilor Unite și UNESCO, le-a fost expediată o scrisoare semnată de redactorul-șef Margarita Simonya, în care este solicitată stoparea atacurilor la libertatea de exprimare în Uniunea Europeană.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0