Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sputnik îndeamnă UE să nu admită cenzura de stat

© Sputnik / Maksim BlinovЖурналисты на фоне экрана с логотипом агентства Sputnik в пресс-центре Восточного экономического форума
Журналисты на фоне экрана с логотипом агентства Sputnik в пресс-центре Восточного экономического форума - Sputnik Moldova
Abonare
Rezoluția Parlamentului European conține mai multe acuzații nefondat Între altele, aceasta compară activitatea unor instituții de presă cum ar fi Sputnik cu activitatea grupării teroriste ISIS.

CHIȘINĂU, 23 noiembrie — Sputnik. Agenția de presă și radio Sputnik a făcut apel către organizațiile europene și americane, care pledează pentru libertatea mass-media, să ia măsuri în vederea contracarării urmărilor rezoluției „Comunicarea strategică a UE pentru contracararea propagandei părților terțe împotriva sa". Documentul a fost adoptat de Parlamentul UE la 23 noiembrie 2016.

Агентство и радио Sputnik стало международным партнером ПМЭФ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce se tem europarlamentarii de „Sputnik” și „RT”

Redactorul șef al agenției Sputnik, Margarita Simonian, a semnat o scrisoare prin care este solicitată stoparea atacurilor la libera exprimare. Scrisoarea a fost expediată mai multor organizații internaționale, inclusiv la ONU, UNESCO și Reporteri Fără Frontiere.

Rezoluția adoptată miercuri de Parlamentul UE urmărește limitarea libertății de exprimare, inclusiv stoparea activității unor astfel de instituții mass-media cum este Sputnik în Europa.

În scrisoarea agenției Sputnik se menționează:

„Această rezoluție lovește direct în mai multe instituții mass-media cu autoritate internațională, inclusiv agenția Sputnik și are drept scop stoparea activității acestora. Mai mult, rezoluția respectivă contravine în mod direct propriilor normative ale UE în domeniul drepturilor omului și libertății presei, cum ar fi articolul 19 din Pactul internațional al drepturilor civile și politice, articolul 11 al Cartei UE privind drepturile fundamentale și Rezoluția UE din 11 decembrie 2012 privind elaborarea Strategiei libertății în spațiul virtual în politica externă a UE".

Serviciul de presă al agenției Sputnik a comentat astfel adoptarea rezoluției: „Această rezoluție este o încălcare directă a libertății presei și drepturilor omului. În legătură cu aceasta am apelat la o serie de organizații europene și americane, precum ONU, UNESCO, OSCE, Reporteri fără Frontiere, precum și la mai multe grupuri media și sindicate cu solicitarea de a manifesta solidaritate, pronunțându-se împotriva acestei discriminări și cenzuri strigătoare la cer. Chemăm comunitatea media internațională, al cărei membru cu drepturi depline este Sputnik, să ni se alăture și să-și facă publică opinia pe marginea acestei chestiuni, pentru a apăra valorile libertății și democrației".

Telefon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sputnik Moldova dispune acum şi de varianta mobilă

Rezoluția Parlamentului European conține mai multe acuzații lipsite de temei. Inclusiv, compară activitatea unor instituții de presă cum este Sputnik cu activitatea grupării teroriste ISIS.

Sputnik, în calitate de brand media global și sursă credibilă de informații, califică această comparare drept una neîntemeiată și absurdă.

Comentând această comparație, eurodeputatul francez Jean-Luc Schaffhauser a declarant:

„Autorului rezoluției ar trebui să-i fie rușine pentru faptul că a făcut o paralelă între Rusia și ISIS. Prima este un stat de drept, în timp ce a doua este o organizație teroristă. Acestea două nu au nimic în comun".

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0